articles-2-12 maanden

Gezondheid & Voeding

Hier lees je alles over hoe je je kitten de beste start van haar leven geeft. Van tips over dierenartsbezoek, tot sterilisatie en voeding.

Gezondheid Voeding img
lekker-eten

Lekker eten

Opvoeden, verzorgen en voeden; jouw rol als kittenbaasje is erg gevariëerd. En een van de belangrijkste verantwoordelijkheden die je voor haar draagt is om haar goed te voeden. Eerst zul je moeten weten hoeveel je haar moet geven en houd er rekening mee dat dit afhankelijk is van haar levensfase.

alles over-eiwitten

Alles over eiwitten

Ze zien er schattig uit, maar kittens zijn echte vleeseters en zijn voor het merendeel afhankelijk van vlees om in hun eiwitbehoefte te voorzien. Slechts een klein deel van hun eiwitbehoefte halen ze uit planten. Ze gebruiken zoveel energie dat ze wel 10 gram eiwit per kilo lichaamsgewicht nodig hebben voor een gezonde groei. Volwassen katten hebben slechts zes gram per kilo nodig. Vergelijk dat eens met ons. Wij gebruiken slechts 1 gram eiwit per kilo lichaamsgewicht.

gemakkelijk lekker eten

Gemakkelijk, lekker eten.

Als je je kitten de best mogelijke start wilt geven, geef je haar goed uitgebalanceerde voeding met een hoge voedingswaarde. Nadat een kitten bij haar moeder weg is ben jij degene die ervoor moet zorgen dat ze de allerbeste verzorging en voeding krijgt. Ze zal je er eeuwig dankbaar voor zijn.

tijd voor-sterilisatie-of-castratie

Tijd voor sterilisatie of castratie?

Het paarseizoen duurt van laat in de winter tot het einde van de zomer. Binnenkatten zijn er zelfs het hele jaar klaar voor! De voortplantingsdrang kan de oorzaak zijn van ongewoon gedrag. Een krolse poes ‘roept’ partners, wordt luid en rusteloos. Vaak rolt ze uitnodigend over de vloer. Katers raken soms betrokken in gevechten, ze zwerven ver van huis of laten overal urinesporen achter. Dat is minder leuk.

het hoe-en-waarom-van-de

Het hoe en waarom van de voedingsstoffen die ze nodig heeft

We kunnen voor ons zelf op elke verpakking precies lezen wat we binnen horen te krijgen, maar wat heeft een kitten nu precies nodig?

kittens en-water

Kittens en water

In het wild komen katten nauwelijks in aanraking met water. Hun natuurlijke omgeving zijn de bossen, savannen en prairies, dus altijd ver van de zee. Ze houden van nature daarom niet bijzonder veel van water. Ze wassen zich met hun tong en houden van natte voeding zoals WHISKAS® Maaltijdzakjes 2-12 Maanden of WHISKAS®Droge brokjes 2-12 maanden in plaats van drinken. Als een kitten nat wordt, zelfs na nat geworden te zijn door een beetje regen, kan ze uren bezig zijn zichzelf te wassen en te drogen om haar vacht zacht te houden.

wanneer vaccineren en-waarom

Wanneer vaccineren en waarom

Als liefhebbende, verantwoordelijke kattenbaas, is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de gezondheidsrisico’s voor je katje. Het is niet leuk om over na te denken, maar als je de kennis al vroeg bezit, dan kun je je vingers kruisen opdat je die kennis nooit nodig gaat hebben! Darmontstekingen, herpes, slijmvliesontstekingen en influenza zijn erg besmettelijke ziekten en kunnen gevaarlijk zijn voor je kitten. Gelukkig zijn er vaccinaties voor al deze aandoeningen.

parallax-2 Image

Nieuwsbrief

Registreer en ontvang advies over jouw kat en informatie over acties.

Kittenpakket

Heb je een kitten in huis? Meld haar dan aan om een gratis WHISKAS® Kittenpakket te ontvangen, vol lekkers en met een aantal handige kortingsbonnen.